Szeretteim, most Isten fiai vagyunk, de, hogy mik leszünk, az még nem nyilvánvaló. Tudjuk azonban, hogy megjelenésekor hasonlók leszünk hozzá, mert látni fogjuk Őt úgy, amint van.  (1Jn. 3,2)

(1Jn. 3,2)

KEDVES HÁZASPÁROK!

Szeretnénk Nektek bemutatni a MÉCS házasközösséget, amely Máriabesnyőn 2003. tavaszán jött létre.

A MÉCS házasközösségek szentségi házasságban élő párokból álló csoportok, melyek Magyarországon Bíró László püspök úr, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családreferense támogatásával 1996-ban indultak. 2012-ben már százhúsz MÉCS közösség működik országszerte és határokon túl.

A besnyői házas közösségben a családok 6 házaspárból álló kiscsoportokra tagozódnak. Reményeink szerint egyre többen bekapcsolódnak majd azon fiatal párok közül is, akik az utóbbi években fogadtak egymásnak örök hűséget itt a bazilika falai között. Természetesen hívjuk és várjuk mindazokat is, akik máshol esküdtek, de itt élnek a környékben, és vágyat éreznek arra, hogy egy szeretetteljes, baráti közösségben teljesedjen ki házasságuk.

Havonta egyszer találkozunk. Találkozásainkat fontos témákról szóló komoly beszélgetések, sok-sok nevetés, és az egymásra történő odafigyelés jellemzi.

Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt években házasságainkon belül az egymás iránti elkötelezettség egyre inkább erősödött, hitünk mélyült. Lélekben gazdagodtak és erősebbé váltak házasságaink. Családjaink közt tartós barátságok alakultak ki és alakulnak folyamatosan. Úgy érezzük, a „nagyvilágban” is könnyebben, tudatosabban találjuk és álljuk meg helyünket.

Aki hívást érez arra, hogy ilyen családközösségbe tartozzon az jelentkezzen elérhetőségeink egyikén.

Az új -és időnként a régi- tagoknak javasolt MÉCS hétvégén való részvétel: www.mecsnapok.hu

Nagymécs vagy Öregmécs

Mi vagyunk a máriabesnyői MÉCs-közösség öregjei, többségünkben ott voltunk, részt vettünk az alapításban (2003.). Nálunk már nagyok a gyerekek, a legfiatalabbak is már rendesen benne vannak a kamaszkorban, de két házaspárnak már a nagyszülői örömökből is rész jutott. A mi csoportunk rendhagyóan nagy: 11 házaspár tartozik bele. Mindannyiónknak olyan fontos a rendszeres találkozás, hogy nem hallgattunk a szétválást szorgalmazó tanácsokra – együtt maradtunk.
A rendszeres MÉCs-estéken kívül nagyon szeretünk együtt országot járni – minden évben még egy 2-3 napos kirándulást is sikerül beiktatni. Ilyenkor önfeledten élvezzük a természet, az épített környezet és az emberi munka szeretettel és gondoskodással teremtett gyümölcseinek szépségeit.

Szent Ágoston MÉCS közösségünk

II. János Pál MÉCS közösségünk

Szent István közösségünk

MÉCS házasközösség
Cimke: