„ Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket….”          Mk 10:14

Benkéné Kruppa Lívia vagyok, családommal 40 éve Gödöllő máriabesnyői részén élek. 3 felnőtt gyermekünk van, ketten már családosak;  5 unokával ajándékoztak meg bennünket.

Foglalkozásom óvónő; a Zöld Óvodában dolgoztam 40 évig, majd nyugdíjba vonulásom után a Gödöllői Református Óvodában fél állásban dolgozok.

Szeretek olvasni, kertészkedni;- a gyermekek nevelésében is fontosnak tartom, a környezetük tevékeny megismerését,  a természet szépségének közös felfedezését és védelmére nevelést.

A Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika életében családommal részt veszünk; nagyon boldog vagyok, hogy itt élhetünk a Szűzanya oltalmában, ahol sok lelki ajándékot, ima meghallgatást  kaptam. Számomra nagyon fontos, hogy egyházi közösséghez tartozzunk, hogy növekedhessünk hitünkben, s gyermekeink is megtapasztalhassák a keresztény közösség értékeit.

A MÉCS Házasközösségnek alakulásától – 17 éve – tagjai vagyunk férjemmel.

A Dicsőitő csoportban és a Tanácsadó Testület munkájában veszek részt. 

Lelki fejlődésem meghatározó mérföldköve a Szentignáci lelkigyakorlat; a Cursilló  és a Szentlélek Szeminárium volt.

A keresztelésre felkészítésben 15 éve nagy örömmel veszek részt; igyekszem átadni pedagógiai és a családomban szerzett tapasztalataimat.

Miért fontos?  Mert hiszem, hogy a gyermek Isten legnagyobb ajándéka a szülőknek;

felelősségünk, hogy kicsi koruktól keresztény értékek szerint neveljük őket;

hogy megkapják a keresztség szentsége által a hitet; a reményt és a szeretetet.

Gödöllő, 2021. 05. 20.

Benkéné Kruppa Lívia


Kürtiné Melik Anna főállású nagymama vagyok. Nyíregyházán a Mezőgazdasági Főiskolát 1976-ban fejeztem be. 2017 október végén költöztünk Gödöllőre unokáink közelébe, Hevesről. Lányunk Lívia három édes gyermek édesanyja az egri egyetemen tanít, fiunk Kristóf a Telenornál dolgozik. Férjem dr. Kürti Antal kertészmérnök, növényvédős szakmérnök, jelenleg aktív nagypapa. A rakamazi Kálvária templomban esküdtünk 43 éve. Nagy szeretettel és hálával gondolok az égihazában lévő szüleimre, akik elénk élték keresztényhitüket, s minket is ezen az úton indítottak el. Folyamatosan törekedtem hitem elmélyítésére, Egerben 1992-ben fejeztem be a teológiát, részt vettem a Cursillón, Szentlélek szemináriumon. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hevesi csoportvezetője voltam 14 évig, 25 évig a hevesi Rómaikatolikus Egyházközség képviselője. Szeretek olvasni, főleg lelkiségi témájú könyveket, gobelinezni, pingpongozni, biciklizni, túrázni.  Az egész teremtett világ csodálattal tölt el a mai napig, s nagy hála van a szívemben, hogy létbehívott a Jóisten és szeretet szüleim. Ezt a hálát és szeretetet szeretném tovább adni szeretteimnek, környezetemnek és mindenkinek, akivel találkozom.

dr. Kürtiné Melik Anna Veronika  

Gödöllő, 2021. május 19.

Keresztelésre felkészítő | Beszámolók