Lelki táplálék

 

Idézet

" A lelkiismeret egy kristály a szívünkben. Ha bűnt követünk el, fordul egyet, belevág a húsunkba és figyelmeztet a bűnünkre. "

Bató Mária nővér

Képek a kegyhelyről

Főoldal Turizmus

BOLDOGASSZONY ÉVE MÁRIABESNYŐN 2018-2019

   

Turizmus
kegyszobor.jpg
Járt már nálunk az ősi Gödöllő - Máriabesnyői Mária kegyhelyen?
A gyönyörű fekvésű Máriabesnyő erdős vidéke, a közelben emelkedő gödöllői Királyi Kastély és a szomszédos Lázár Lovaspark megtekintése felejthetetlen benyomást gyakorol az idelátogatóra. Az országban egyedülálló kétszintes barokk kegytemplom, a kolostorépület, rendkívül érdekes és tanulságos látványosságnak számít. A besnyői kápolnát, az alsó- és felsőtemplomot, valamint a kapucinus szerzetesek részére épített kolostort gróf Grassalkovich Antal és felesége alapította 1761-1771 között. Az altemplom családi sírboltjában tekinthetjük meg a művészi módon számukra megalkotott hatalmas márvány szarkofágot.
A felső templomban helyezték el a Loretoi Mária-szobor fekete cédrusfából faragott másolatát, melyet a kapucinus szerzetesek gyalogosan hoztak el Loretoból. Az ország legkisebb kegyszobra /11cm magas, 4cm széles/ Máriabesnyőt híres búcsújáró hellyé tette. A kegyszobor megtalálása csodás körülmények között történt. Szeretettel várjuk honlapunkon, ahol évi rendes programjainkról /szabadtéri élő betlehem, majális, borkóstolás, kirakodó vásár, búcsúi programok/ találhat részletes információt. Minden kedves zarándokot és turistát Szűzanyánk szeretetével várunk!
1 Mária Múzeum
2 XVI. Benedek pápa üzenete
3 Látnivalók
4 Kínálatunk, áraink
5 Diák programcsomag