Lelki táplálék

 

Idézet

" Ne csak arra törekedjetek, hogy jobb emberként hagyjátok el ezt a világot, hanem arra is, hogy jobb világot hagyjatok magatok után! "

Bertold Brecht

Képek a kegyhelyről

Főoldal Közösségek Gyermekhittan

BOLDOGASSZONY ÉVE MÁRIABESNYŐN 2018-2019

   

Gyermekhittan Nyomtat Email

Kedves Érdeklődő!

Pádár Éva vagyok. 2003 óta tanítok hittant a Damjanich iskolában, óvodákban és a máriabesnyői Plébánián. Számomra szolgálatot jelent a hittan tanítása, a gyerekek hitre nevelése, a keresztény életforma átadása. Az örömteli keresztény életforma kialakítás vágyának a felkeltése a gyerekekben. Rávezetni őket Isten végtelen szeretetére, egymás megismerésére, elfogadására. Azt tudom nekik átadni, ami számomra is Isten tapasztalat, megélt hit: „Az Úr jósága, hogy élünk a földön.” Ne hagyd, hogy győzzön a rossz, Te győzd le jóval a rosszat” – a mindennapok erőforrása a  Bibliának ez a mondata.

A plébániai hittan órák a közösségi házban vannak korosztályonként. Szerető, baráti együttlétek alakulnak ki a gyerekek között. Igyekszem kíváncsiságukra és kérésükre odafigyelni és választ adni. Játék, énektanulás, keresztény filmek megnézése, közös ünneplések, rejtvényfejtés külön része a hittannak.

Sok programlehetőséget is kínálunk számukra, amivel a Plébánia közösséghez próbáljuk őket bekapcsolni. 

  • Családtábor, ahol a szüleivel, barátaival tölthet el egy hetet.
  • Lelki napok, ahol együtt készül fel a kereszténységünk, hitünk nagy ünnepeire.
  • Közös kirándulások, ahol a természetben, is rácsodálkozunk Isten nagyságára.
  • Gyerek keresztút, rózsafüzér, ahol a megtanul imákat közösen, a templom híveivel együtt imádkozza. 

Vasárnap 9 óra Szentmise a diákmise ahol az óvodások és az 1 osztályosok külön ünnepelnek az ő koruknak megfelelően énekelnek, rajzolnak, játékosan élik meg a Szentírás üzenetét. A Szentmisén a nagyobbak szolgálnak - felajánlás, könyörgés, mellyel segítjük őket, hogy közelebb érezzék, jobban átéljék a Szentmise üzenetét.

Szeretnénk 2015-től havi 1 alkalommal az osztálymiséket bevezetni, a ministráns szolgálatra újakat meghívni, a régiekkel újraélni a régi ministránsokkal együtt közösséggé formálni őket is. Szeretettel hívjuk és várjuk a gyerekeket a plébánia hittanra, ami a felújított közösségi házban történik, tágas, világos, jól fűthető termekben, közel a Bazilikához. 

Érdeklődni bővebben: Pádár Éva (+36 30/999-6463) vagy Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

Jézus örömével testvérként

Pádár Éva