Lelki táplálék

 

Képek a kegyhelyről

Főoldal
Hirdetések 2020. 11. 22. Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2020 május 23., szombat 17:44
HIRDETÉS
2020. NOVEMBER 22.
ÉVKÖZI XXXIV. vasárnap – Krisztus Király
 
• A mai napon országos gyűjtés van a KARITASZ javára.
• Aki a járművét szeretné megáldatni, kérem a szentmise után álljon be a Bazilika udvarába. (DÉLELŐTT)
• Az adventi időszaktól kezdve a hétfői Szentségimádás március 25-ig szünetel. A csütörtök esti Szentségimádás januártól fog újra indulni.
• Szerdán 25-e lévén engesztelő délutánt tartunk 17 órától.
• Lelki adoptálásra hívjuk a Kedves Testvéreket, mely egy 9 hónapon át tartó naponta végzett rövid ima egy veszélyben lévő magzat megmentésére. Fogadalomtétellel kezdődik, mely november 25-én, az engesztelő napon lesz templomunkban. További részleteket a hátsó asztalon lévő szórólapokon található.
•Adventi időszakban minden hétköznap reggel 6 órától Rorate szentmise lesz, melyet élőben közvetítünk a Bazilika You Tube csatornáján. Ebben az időszakban hétköznap nem lesznek esti szentmisék. Mivel a járványügyi helyzetre való tekintettel idén nem áll módunkban közösségi adventi koszorú kötést szervezni, ezért november 23-tól 29-ig minden szentmise végén lehetőség lesz áldást kérni az otthon elkészített adventi koszorúkra.
•Adventi I. vasárnapjának előestéjén szombaton 17.30-kor adventi koszorú megáldása, az első gyertya ünnepélyes meggyújtása, vesperás, majd szentmise. Adventi vasárnapokon az esti szentmise előtt 17.30-tól vesperást éneklünk.
• Kedves Testvérek! Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre, szeretettel kérlek benneteket, hogy a liturgikus eseményeinken is fokozottan tartsátok be az állami és egyházi előírásokat.
A vasárnapi szentmisék rendje a következő:
Szombat: 18:00 órakor. Vasárnap a 9:00 órai szentmisére kérem, lehetőleg a sokgyermekes családok jöjjenek, a 10.30 órakor kezdődő szentmisét online is közvetítjük a Bazilika YouTube csatornáján. 18:00 órakor szintén lesz szentmise, amelyre lehetőleg a fiatalok jöjjenek.
Az érvényes járványügyi szabályok a hirdető táblán, honlapon és a Facebook oldalon olvashatóak.