Lelki táplálék

 

Idézet

" Az imádság, mely közel hoz bennünket Istenhez nem sok szóból áll, hanem sok csendből, amellyel a kevés szót körülvesszük. "

Mariett Tarbues

Képek a kegyhelyről

Főoldal Közösségek Szent József férficsoport

BOLDOGASSZONY ÉVE MÁRIABESNYŐN 2018-2019

   

Szent József férficsoport Nyomtat Email

ISTEN BARÁTAI SZERETNÉNK LENNI

Sok érdekes téma van, amelyről férfiaknak egymás között mély és szép beszélgetéseket lehet folytatni, mindnyájunk épülésére. Lehet kezdeményezni témát, vagy elôadást tartani témáról. A közös ima nemcsak az érdeklődési kört növeli, hanem a barátságokat is, ami a közösséget is építi.

Egy közösség mindig olyan, mint amilyen emberek alkotják. Nincs olyan közösség, amely ne szorulna rá Isten kegyelmére. A férfi csoport sem kivétel. Habár bukdácsolva, de elindultunk a keskeny úton, amelynek végén maga Jézus vár. Jelmondatunk:

Az alázatosság az embert képessé teszi Isten befogadására, előkészíti a bölcsességre (Aquinói Szent Tamás).

Szeretettel várja az érdeklődőket Rapai Ferenc, az újjászerveződő közösség koordinátora! 

Egy tanúságtétel a férficsoportról

Megalakulása óta tagja vagyok a férficsoportnak. Soha életemben ilyen társaságnak nem voltam tagja, nem is ismertem ilyet. Kíváncsi voltam hát, hogy mi is lehet egy "Férficsoport". Hát nem az, amit gondoltam. Úgynevezett "Férfias témák" itt soha nem jönnek elő! Nem tárgyalunk a sportról, a munkahelyi problémákról, a nőkről, az utazásokról, autókról, mulatozásokról!

Rövid idő alatt kialakult a módszer, hogy egy-egy teológiát végzett, vagy végző társunk a Szentírás egy-egy részéről, az Evangélistákról, az Egyház régi életéről, tart bevezető kis-előadást, amit azután alaposan megvitatunk. Mindenki elmondja a saját kételyeit, problémáit, elgondolásait ezzel a témával kapcsolatban. Beszéltünk a Passió filmről, volt úgy hogy egy kifejezetten férfiak részére íródott - a lelki élet gondjait tárgyaló - könyvet vitattunk meg.

Eleinte úgy gondoltam, hogy néhány alkalom után esetleg elköszönök a társaságtól, ha túl száraznak tartom az összejöveteleket. Hát nem így lett! Mindig várom a minden második hét csütörtök estét, mert tudom, hogy olyan ismereteket szerzek meg, amit sem könyvekben, sem másutt nem találnék meg. Nagy szomorúságomra van, ha valamilyen családi ok miatt egy-egy alkalom kimarad.

Volt azért olyan alkalom is, amikor idős apáca életét ismertük meg, meghívtunk egy ismerős kedvesnővért. Nagy tanulság volt, az életét végighallgatni. Más alkalommal borospohár melletti beszélgetést tartottunk, ez is nagy tanulság volt: lehet a megszokottól eltérő körülmények között is nagyon jól szórakozni, amikor mindenki tudja és élvezi is a mértéket. (Jézus is volt a kánai menyegzőn, bizonyára nagyon jól érezte magát!)

A tervünk az, hogy újra egyeztetjük az időpontot, mert úgy tűnik, hogy sokunknak a csütörtök esték más elfoglaltságot jelentenek. Talán szerda lesz az új időpont. Előadási téma van bőven, hiszen a Szentírás, az Egyház élete, a hétköznapok, nagyon sok olyan kérdés megvitatását teszik szükségessé, amelyek az életben való eligazodásunkat jelentősen megkönnyíti.

A kíváncsi és érdeklődő férfi társaimat arra buzdítom, hogy tegyenek próbát, jöjjenek el néhány alkalommal, és majd meglátják, hogy egy érdekes és hasznos társasággal találkoznak.

Koós Albert