Lelki táplálék

 

Idézet

" Az igazság mit sem ér szeretet nélkül! "

Dr. Nemes György SchP

Képek a kegyhelyről

Főoldal Hírek Beszámoló a Máriabesnyői Egyházközség nyári táboráról

BOLDOGASSZONY ÉVE MÁRIABESNYŐN 2018-2019

   

Beszámoló a Máriabesnyői Egyházközség nyári táboráról PDF Nyomtat Email
Írta: Kürti Lívia   
2018 augusztus 15., szerda 19:05
Az idei családtábor 2018.júl.30-aug.03. között került megrendezésre Sarudon a Matula Élménybázison. A név kötelez, tartja a mondás, és ezen a helyen valóban sok élményben volt részünk.

A tábor nagyon családiasra sikeredett. Nem csak azért, mert a szállást adó konténerekben több család lakott együtt (gyakorolva a türelmet), hanem a létszám tekintetében is. Összesen 57 fő vett részt, amelyből 34 gyerek és 23 felnőtt volt. A lelki tartalomról dr. Stella Leontin és Vízi Elemér atyák gondoskodtak. A szabadtéri misék és az elmélkedések, amelyek idén az imáról, elsősorban a szemlélődő, Bibliát segítségül hívó imáról szóltak.
A délelőtti lelki programok után délután a közeli strandon hűtöttük le magunkat, hiszen igazi strandidővel kedvezett nekünk a Mennyei Atya. Két fix programunk volt, ahova az összes család együtt ment. Egyik délután csoportosan meglátogattunk a poroszlói Ökocentrumot, ahol ámulattal figyeltük a kárókatonák és a vidrák etetését, valamint megcsodálhattuk a Tiszában és a Dunában is őshonos édesvizi halfajok többségét, köztük a hatalmas méretű vizákkal.
A másik kötött program pedig a péntek délelőtti hajókirándulás volt. 10 csónakot béreltünk és egy 2 órás túrát tettünk a élő Tiszán, egy korábbi holtágán, és a Tisza-tavi madárrezervátum területén. Ezután sült keszeget ettünk ebédre, majd közös imával indultunk haza.
A gyerekekt 3 korcsoportra osztottuk: óvodások, alsósok és felsősök. Mindhárom csoport remek feladatokat kapott a tábor ideje alatt, és nem unatkoztak sem ők, sem pedig a felnőttek, akik velük foglalkoztak.
Esténként is tartalmas programok várták a tábor lakóit: dicsőítő énekek, táncház, színes este, kincsvadászat, kalandtúra.
A közös reggeli készítések, az esti beszélgetések, de főként az atyák tanításai megerősítettek minket abban, hogy ezt a szép hagyományt tovább kell folytatnunk.


2018. augusztus 13.

„Uram, taníts minket imádkozni!”
Taníts engem útjaidra, Uram, hogy igazságod szerint járjak, és teljes szívvel féljem neved!" (Zsolt 86, 11)


 

Kürti Lívia

 

Utolsó frissítés: 2018 augusztus 15., szerda 19:12