Lelki táplálék

 

Idézet

" Nem az az igazi nagy tett, ha sokat adunk, hanem ha nagyon szeretünk. "

Lisieux-i Szent Teréz

Képek a kegyhelyről

Főoldal Archívum

BOLDOGASSZONY ÉVE MÁRIABESNYŐN 2018-2019

   

Beszámoló a Máriabesnyői Egyházközség nyári táboráról Nyomtat Email
Írta: Kürti Lívia   
2018 augusztus 15., szerda 19:05
Az idei családtábor 2018.júl.30-aug.03. között került megrendezésre Sarudon a Matula Élménybázison. A név kötelez, tartja a mondás, és ezen a helyen valóban sok élményben volt részünk.

A tábor nagyon családiasra sikeredett. Nem csak azért, mert a szállást adó konténerekben több család lakott együtt (gyakorolva a türelmet), hanem a létszám tekintetében is. Összesen 57 fő vett részt, amelyből 34 gyerek és 23 felnőtt volt. A lelki tartalomról dr. Stella Leontin és Vízi Elemér atyák gondoskodtak. A szabadtéri misék és az elmélkedések, amelyek idén az imáról, elsősorban a szemlélődő, Bibliát segítségül hívó imáról szóltak.
A délelőtti lelki programok után délután a közeli strandon hűtöttük le magunkat, hiszen igazi strandidővel kedvezett nekünk a Mennyei Atya. Két fix programunk volt, ahova az összes család együtt ment. Egyik délután csoportosan meglátogattunk a poroszlói Ökocentrumot, ahol ámulattal figyeltük a kárókatonák és a vidrák etetését, valamint megcsodálhattuk a Tiszában és a Dunában is őshonos édesvizi halfajok többségét, köztük a hatalmas méretű vizákkal.
A másik kötött program pedig a péntek délelőtti hajókirándulás volt. 10 csónakot béreltünk és egy 2 órás túrát tettünk a élő Tiszán, egy korábbi holtágán, és a Tisza-tavi madárrezervátum területén. Ezután sült keszeget ettünk ebédre, majd közös imával indultunk haza.
A gyerekekt 3 korcsoportra osztottuk: óvodások, alsósok és felsősök. Mindhárom csoport remek feladatokat kapott a tábor ideje alatt, és nem unatkoztak sem ők, sem pedig a felnőttek, akik velük foglalkoztak.
Esténként is tartalmas programok várták a tábor lakóit: dicsőítő énekek, táncház, színes este, kincsvadászat, kalandtúra.
A közös reggeli készítések, az esti beszélgetések, de főként az atyák tanításai megerősítettek minket abban, hogy ezt a szép hagyományt tovább kell folytatnunk.


2018. augusztus 13.

„Uram, taníts minket imádkozni!”
Taníts engem útjaidra, Uram, hogy igazságod szerint járjak, és teljes szívvel féljem neved!" (Zsolt 86, 11)


 

Kürti Lívia