Lelki táplálék

 

Idézet

" Isten arra hívott, hogy boldogok legyünk, sőt: hogy daloljunk az örömtől! "

Assisi Szent Ferenc

Képek a kegyhelyről

Főoldal Plébánia Irodai ügyintézés

BOLDOGASSZONY ÉVE MÁRIABESNYŐN 2018-2019

   

Irodai ügyintézés Nyomtat Email
2007 november 30., péntek 12:28

Irodai szolgálat a plébánián:

Hétfő: 9 - 12

Kedd: 9 - 12

Szerda: 9 - 12

Péntek: 9 - 12; 16 - 17

 

 

Irodavezető: Venczel Tünde Emese
Iroda telefon- és faxszáma: +36/28-414-425 (elérhető hivatali időben)
Email: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. .com

Web: www.mariabesnyo.vaciegyhazmegye.hu

Információ templomlátogatással kapcsolatban: Kája Sándor kántor, egyházzenész +36/20-359-42-36 (Hívható: Hétfő, Kedd, Szerda, Péntek: 10- 17 óráig)

Szentmise szándék előjegyzése

Hivatalos órákban a plébánián, illetve a szentmisék előtt és után a sekrestyében.

Egyházadó

Az egyházadó a jövedelem 1%-a, akinek ez sok; keresőknek 5000/fő, nyugdíjasoknak 3000/fő. Befizetni misék után a sekrestyében, ill. a plébánián hivatali időben lehet. Isten fizesse meg mindenkinek az adományát!

Keresztelés ügyintézése

Kérünk mindenkit, hogy a lakóhelye szerinti plébánián keresztelje gyermekét. Amennyiben a keresztelést a Kegytemplomban szeretnék tartani, a lakóhely szerinti plébániáról elbocsátót kell kérni és egy igazolást, hogy a keresztelésre felkészültek. Ez a helybeliekre természetesen nem vonatkozik.Keresztelésre jelentkezés a plébánián hivatalos időben a kért időpont előtt legalább három hónappal. A keresztelő előtt három alkalmas felkészítés van. A felkészítések időpontjáról a plébánia irodáján kaphat tájékoztatást. A keresztelés feltételeiről a lent becsatolt dokumentumban olvashat. KERESZTSÉG SZENTSÉGÉNEK KISZOLGÁLTATÁSA MINDEN HÓNAP MÁSODIK VASÁRNAPJÁN A NAGYMISE UTÁN KB. 3/4 12-TŐL!
Keresztszülő lehet:

 • 16. életévét betöltötte
 • meg van keresztelve, bérmálva
 • rendezett egyházi házassága van
 • igazolás a lakóhely szerinti plébániáról (amennyiben nem itt lakik)
 • Útmutatók:

  A keresztelés feltételei.

  A keresztelés liturgiája.

  Űrlap a regisztrációhoz.


  Esküvő ügyintézése:

  Tájékoztató jegyespárok számára:

  Mindenek előtt, nagy szeretettel köszöntelek benneteket, s örülök, hogy szentségi házasságot szeretnétek kötni templomunkban. A felkészüléssel kapcsolatban néhány, kicsit túl hivatalosnak is tűnő, de nélkülözhetetlen információ:

  1. Szükséges beszerezni mindkettőtök 3 hónapnál nem régebbi keresztlevelét (az esküvő időpontjától számítva). Ezt ott, azon a plébánián tudjátok akár személyesen, vagy telefonon elkérni, ahol kereszteltek benneteket. Ha a keresztelés Besnyőn történt, úgy itt kérjétek el.
  2. Ha egyikőtöknek sincs Besnyőn az állandó lakcíme, úgy egyikőtök lakóhely szerinti plébánosától kell engedélyt, elbocsátót kérni.
  3. Ha egyikőtök nincs megkeresztelve, elsőáldozva, vagy bérmálva, ha kívánjátok, van lehetőség ezeknek a szentségeknek a pótlására. De ez teljesen külön felkészülést igényel. Akik nem itt laknak, azoknak javaslom, hogy saját plébániájukon készüljenek.
  4. Fontosnak tartom, hogy imádságban is készüljetek életetek egyik legszebb pillanatára /ez az esküvő / és ehhez hozzátartozik a vasárnapi Szentmisén való részvétel.
  5. Az esküvők szombaton vannak, előtte péntek este 18 órakor lesz értetek a Szentmise, előtte van lehetőség a gyónásra, és a mise után lesz a próba. Aki volt már elsőáldozó, annak illik szentgyónáshoz járulnia.
  6. Az esküvőhöz a virágokat és a díszítést a dekoratőrünkkel kell egyeztetni (Berkes Gabriella), a telefonszáma: +36-20-359-42-25. Kérem hogy sem virágszirmot, sem rizst a templomban, ill. előtte ne szórjatok.
  7. Ha az énekekkel külön kérésetek van (Ave Maria, stb...) azt Kája Sándor karnagy úrral kell egyeztetni és külön vele azt rendezni. Tel: +36-20-359-42-36
  8. A jegyeskurzuson mindenkinek részt kell vennie, az esketést csak ebben az esetben tudom vállalni. 
  9. Az esketés díja 30 000 Ft.
  10. Akik besnyőiek, azoktól kérem, hogy a szükséges papírokkal együtt, az évi egyházi hozzájárulást igazoló cédulát hozzák magukkal.
  11. Lehetőség van a szomszédos Lelkigyakorlatos Ház és Konferenciaközpontban az esküvő előtti ill. utáni fogadás megtartására, ill. az udvarra is kitelepülhetnek.
  12. Van lehetőség arra, hogy az esketés szövegét megtanuljátok, de arra is, hogy utánunk mondjátok. Örömmel venném, ha volna a rokonságban valaki, aki szivesen felolvasná az olvasmányt az esküvőn.
  13. A mellékelt lapot, szíveskedjetek olvasható, nagybetűvel kitölteni és a beszerzett papírokkal együtt, egy egyeztetett időpontban, minél előbb nekem visszahozni. Az esküvő bejegyzését, csak abban az esetben tudom véglegesnek tekinteni, ha a szükséges papírokat megkaptam

  Szép készületet kívánok nektek,

  szeretettel és imával:

  Dr. Sztankó Attila plébános

  a Bazilika főpapja

   

   

  A szertartás leírása

  Az esemény zenei vonatkozásai

  Temetés ügyintézése:

  Temetést bejelenteni a plébánia irodán lehet a fenti időpontokban. Nem szükséges, de jó ha van Halotti Anyakönyvi Kivonat.