Lelki táplálék

 

Képek a kegyhelyről

Főoldal
Hirdetések 2019. 08. 11. Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
HIRDETÉS                                                   
2019. AUGUSZTUS 11.
Évközi XIX. vasárnap

• Augusztus 14.-én szerdán este Nagyboldogasszony vigíliája. 18 órakor vesperás, majd ünnepi szentmise. Augusztus 15-én Nagyboldogasszony ünnepe. PARANCSOLT ÜNNEP! Szentmisék lesznek 10.30 órakor és 18 órakor. 17.30 órától vesperás.

• A Bazilika főbúcsúja augusztus 17-18-án szombaton és vasárnap lesz. Szombaton 19 órakor szentmise és gyertyás körmenet, melynek főcelebránsa Balogh Piusz gödőllői premontrei apát lesz. Vasárnap 10 órakor Márfi Gyula emeritus veszprémi érsek Atya lesz az ünnepi szentmise szónoka. Szombaton reggel 9 órától lesz a park takarítása és a tér berendezése a szabadtéri szentmiséhez. Szeretettel várunk minden segítő kezet. A búcsúra virág adományokat szeretettel fogadunk augusztus 16. péntek délelőttig. Akik az Atyák vendéglátásához sütemény adománnyal tudnak hozzájárulni, azt nagy szeretettel megköszönjük. Érezzük a Kegyhely főbúcsúját a magunkénak, hiszen a közösség számára is nagy ünnep. Aki csak tud tevékenyen vegyen részt rajta.  

• Szeptemberben katekumen csoport indul a plébániánkon olyan felnőtteknek, ifjaknak és kevésbé ifjaknak, akik azon gondolkoznak, hogy felnőtt korban keresztelkednek meg vagy lesznek elsőáldozók, bérmálkozók. Elsősorban olyan nyitott szívű és nyitott szellemű, jóakaratú embereket várunk, akik Máriabesnyő vonzáskörzetében élnek, mert a felkészítés fontos része, hogy lehetőségük legyen bekapcsolódni a plébánia életébe is. Jelentkezni lehet a plébánián személyesen, telefonon, vagy e-mailen.

• A Szentháromság templom Szeretetláng imacsoportja zarándoklatot szervez augusztus 31-én a Máriaremetei Szeretetláng fesztiválra. A buszon még van hely. 1000.- Ft befizetésével jelentkezzen a sekrestyében akit érdekel. Program a hirdető táblán.

• Szeptember 1-jén vasárnap 9 órakor lesz a tanévnyitó Veni Sancte szentmise, tanszerek, iskolatáskák megáldása. Szeretettel várjuk a gyermekeket szüleikkel együtt.

Többen ismerték és szerették Varga Istvánt, a premontrei rend szakácsát, aki fiatalon elhunyt két héttel ezelőtt. Gyászmise lesz érte kedden 18 órakor a Fácán soron a Premontrei Plébániatemplomban.

• Zarándoklatot szervezünk Mariazellbe, Stájerország legszebb Mária kegyhelyére szeptember 11-13 között. A zarándoklat vezetője Dr. Sztankó Attila plébános atya lesz. Az utazást valószínűleg egyénileg oldjuk meg, de ez függ a jelentkezők számától. Aki szeretne jönni, kérem mielőbb, (de legkésőbb augusztus 25.-ig) iratkozzon fel a sekrestyében 20 Euro előleg befizetésével.