Lelki táplálék

 

Vonalban

Jelenleg 4 vendég olvas minket

Katolikus Rádió

Idézet

" Ahol szeretetet vetünk, ott öröm sarjad. "

William Shakespeare

BejelentkezésKépek a kegyhelyről

Főoldal

A Máriabesnyői Egyházközség jelmondata az Irgalmasság Szent Évében:

      "Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek!

Mt 5,7

Szentmisék rendje

  • Hétköznap: 18:00
  • Vasár- és ünnepnap: 09:00, 10:30, 18:00
További információk...

Főbúcsúink

  • 2017. június  25. : Szent Péter és Pál Apostolok Ünnepe (Kárpát - medencei magyarság búcsúja)
  • 2017. augusztus 12-13.; 15. : Nagyboldogasszony Főbúcsú
  • 2017. szeptember 8-9-10.: Kisboldogasszony Nagybúcsú

További információk...

dr. Stella Leontin kanonok, plébános atya előadása - DECEMBER PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2017 december 06., szerda 11:55

December 20-án, szerdán este 19 órakor a Szent Ferenc Közösségi Házban „Találkozzunk Betlehemben!”címmel dr. Stella Leontin kanonok plébános atya előadást és karácsonyi ünnepséget tart. Mindenkit szeretettel várunk!

 
Szent II. János Pál pápa ereklyét kapott Máriabesnyő PDF Nyomtat Email
Írta: nemethla   
2017 november 22., szerda 11:52

November 26-án Krisztus Király ünnepén  a 10.30 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében elhelyezésre került Bazilikánkban Szent II. János Pál pápa haj- ereklyéje, A szentmisét bemutatta dr. Stella Leontin kanonok-plébános atya. Az erekyét főtisztelendő Mieczysław Mokrzycki lembergi érsek Úr adományozta a Kegyhelyünknek. Ő volt Szent II. János Pál pápa másodtitkára. Az ereklyét az Érsek Úr nevében Rózsa László diakónus adta át. További képek a tárban és video a homiliáról, valamint az ereklye elhelyzéséről facebook oldalunkon!

 
MAGASRANGÚ ÁLLAMI KITÜNTETÉST KAPOTT DR. STELLA LEONTIN KANONOK, PLÉBÁNOS ATYA PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2017 augusztus 22., kedd 09:58


Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban 2017. augusztus 18-án.
Áder János, Magyarország Köztársasági Elnökének megbízásából, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, kimagasló szakmai munkája elismeréseként, közel 40 éves sokoldalú, közösséget építő, egyházat és magyarságot erősítő papi munkásságáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatának kitüntetését vehette át Dr. Stella Leontin kanonok, c. prépost, főesperes a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika Plébánosa és a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház igazgatója.
Ez a magasrangú állami kitüntetés nagy megtiszteltetés a Máriabesnyői Egyházközségnek is. Szeretettel gratulálunk Leontin atyának! Szűzanyánk bőséges kegyelme kísérje Kanonok Úr további életét és lelkipásztori szolgálatát!

 
Hirdetések 2017. 12. 17. PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2016 szeptember 30., péntek 11:44

HIRDETÉS                                                   
2017. DECEMBER 17.
Advent III. vasárnapja

•    Advent utolsó hetében hétköznap reggel 6 órakor rorate misék lesznek. A csütörtöki és pénteki napra még van szabad miseszándék hely.

•    Kedden, szerdán és csütörtökön reggel a rorate misék után ½ 7-től 8 óráig gyóntatás lesz a Bazilikában. Leontin atya és még egy atya fognak gyóntatni. Szeretettel kérem, hogy aki teheti, ezen három nap valamelyikén végezze el szentgyónását, mert a Karácsonyi szentmisék alatt gyóntatás nem lesz. András atya 3 hétig még rehabilitáción van, szeretettel kérem a Testvérek megértését. 

•    December 20-án, szerdán este 19 órakor a Szent Ferenc Közösségi Házban „Találkozzunk Betlehemben!” címmel dr. Stella Leontin kanonok plébános atya előadást és karácsonyi ünnepséget tart. Mindenkit szeretettel várunk!

•    Jövő vasárnap Advent IV. vasárnapja és Szenteste. Szentmisék reggel 9 órakor és ½ 11-kor lesznek. A Pásztorjáték 16 órakor kezdődik a Bazilikában. Éjfélkor éjféli mise. Karácsony első napján (parancsolt ünnep) vasárnapi miserend lesz. Karácsony másnapján csak délelőtt ½ 11-kor és 18 órakor lesznek szentmisék. A karácsonyi miserend a Besnyői Hírlevélben illetve a hirdetőtáblán is megtalálható. 

•    December 21-től január 2-ig az irodai szolgálat a plébánián szünetel.

•    Kája Sándor karnagy úr CD-je a szentmisék után az előtérben megvásárolható. Szintén szép karácsonyi ajándék a Benyus család karácsonyi CD-je, mely 2500 forintos áron kapható.

•    Közeledik a polgári év vége. Szeretettel kérem a testvéreket, hogy aki az egyházi hozzájárulását még nem rendezte, az megteheti a misék után a sekrestyében, hivatali időben a Plébánián, illetve átutalással az Egyházközség bankszámlájára. Az egyházi hozzájárulás a Püspöki Kar ajánlása szerint az éves jövedelem 1%-a. Ezzel a felajánlással közvetlenül a Bazilikát és a közösség kiadásait tudjuk támogatni, míg a személyi jövedelemadóból felajánlott 1% a Magyar Katolikus Egyházat támogatja. Szeretettel köszönjük mindenkinek nagylelkű adományát!
Bankszámlaszámunk: CIB 10700196-47329704-51100005
Máriabesnyői Római Katolikus Egyházközség

 

 
Interjú dr. Stella Leontin kanonok, plébános atyával a Gödöllői Szolgálatban PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2017 november 10., péntek 16:11

Gödöllői Szolgálat 2017. november 07. 

Megkezdődtek a Boldogasszony év programjai

Szeretet és lelki megújulás

A Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika főbúcsúján hirdették meg a Boldogasszony évet,  dr. Stella Leontin  kanonok, címzetes prépost, a bazilika plébánosa kezdeményezésére.  A 2018. december 8-ig,  a Szeplőtelen Fogantatás ünnepéig tartó eseménysorozat számtalan egyházi programot foglal magába, amelyek az elmúlt hetekben már megkezdődtek.  Hogy mit takar a kezdeményezés, erről beszélgettünk dr. Stella Leontin kanonok, plébánossal.

Bővebben...
 
Dr. Stella Leontin kanonok, plébános úr az Új Ember hetilapban PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2017 február 12., vasárnap 08:40
Kedves Testvérek, a Plébános úrral készült interjú a február 12-i Új Ember újságban, illetve az alábbi linkre kattintva olvasható.
 
PLÉBÁNIAI KATEKÉZIS 2017/2018 PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2015 augusztus 07., péntek 10:34

Az a hitoktatás, amely heti 1 órában az iskolában zajlik, alkalmatlan arra, hogy a gyermekeket fölkészítse a szentségek vételére (gyónás, áldozás…), és bevezesse őket Krisztus Egyházába.
A személyes istenkapcsolat és vallási élet kialakítására, valamint az egyházi közösségbe való beépülésre csak a plébániai katekézis tud felkészíteni. 
Kérjük a szülőket, akik gyermekük vallásos nevelésére tettek ígéretet a gyermek megkeresztelésekor, gondoskodjanak arról, hogy a gyermekeik valóban megismerhessék hitüket és egyházukat. A plébániai katekézisben minden korosztály számára biztosítjuk a hitben való elmélyülést és a közösségépítést.

A Közösségi Házban a következő plébániai csoportok indulnak:

PLÉBÁNIAI HITTANÓRÁK

Minden pénteken:
15:30 – 16:15  1-2. osztályosok
16:15 – 17:00  Elsőáldozásra készülők
17:00 – 17:45  4-5. osztályosok
18:00 – 18:45  6-7. osztályosok
19:00 – 19:45  8. osztályosok és középiskolások

ISKOLAI HITTANÓRÁK (Damjanich)

Órarend szerint minden hétfőn és csütörtökön.

Érdeklődni lehet: Nagyné Pádár Éva hitoktató +36/30-999-64-63
 

A Máriabesnyői Kegytemplom bazilika rangot kapott

2008. szeptember 7-én, a kisboldogasszony búcsún S. E. R. Juliusz Janusz apostoli nuncius ünnepi szentmise keretében hirdette ki, hogy XVI. Benedek pápa az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció 2008. május 2-án kelt határozatával a máriabesnyői kegytemplomot basilica minor rangra emelte.