Lelki táplálék

 

Vonalban

Jelenleg 6 vendég olvas minket

Katolikus Rádió

Idézet

" Ne csak arra törekedjetek, hogy jobb emberként hagyjátok el ezt a világot, hanem arra is, hogy jobb világot hagyjatok magatok után! "

Bertold Brecht

BejelentkezésKépek a kegyhelyről

Főoldal

BOLDOGASSZONY ÉVE MÁRIABESNYŐN 2018-2019

   

Szentmisék rendje

  • Hétköznap: 18:00
  • Vasár- és ünnepnap: 09:00, 10:30
További információk...

Főbúcsúink

  • 2019. augusztus 15., 17-18: Nagyboldogasszony Főbúcsú
  • 2019. szeptember 7-8.: Kisboldogasszony Nagybúcsú 
Szent István ünnepe PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2019 augusztus 19., hétfő 21:29
Szent István király ünnepén szentmise lesz a bazilikában 18.00 órakor. 
 
Autóra gyűjt a Szent Félix Karitászcsoport PDF Nyomtat Email
Írta: Karitász   
2019 július 13., szombat 12:14
Kedves Testvérek!

 Karitászcsoportunk használt autóra gyűjt pénzt egy súlyos mozgássérült kismamának és a gyermekének, munkába- és bölcsődébe járáshoz.

Adományaitokat a Szent Félix Karitászcsoport 10700196-47329704-51200002 bankszámlaszámára utalhatjátok („Autó” közleménnyel), vagy személyesen adhatjátok át a szentmisék után, a sekrestyében.

Isten áldja meg a jó szándékot!

 
Visszaemlékezések... PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2019 július 10., szerda 10:57

Hammang János, a Máriabesnyői Római Katolikus Egyházközség tanácsadó testületének világi elnöke által elmondott beszédek Dr. Stella Leontin kanonok, plébános atya búcsúztatása, Dr. Sztankó Attila plébános atya beiktatása, és Kája Sándor karnagy Pro Urbe kitüntetése kapcsán. Mindhárom beszéd alább olvasható:

Bővebben...
 
MEGALAKULT A SZENT FÉLIX KARITÁSZCSOPORT PDF Nyomtat Email
Írta: Berci   
2019 május 16., csütörtök 09:15
Megalakult a Váci Egyházmegyei Karitász máriabesnyői Szent Félix csoportja. Az alapító tagok névsora: Kolozsi Anita, Dr. Kovács László, Magyar Bertalan diakónus, Magyar Bertalanné, Six Edit, Wolsky Ádám. A csoport vezetésével Dr. Sztankó Attila plébános atya Magyar Bertalant bízta meg.

A karitász, az idők folyamán változó formában ugyan, de a mi Urunk földi működésének kezdetétől szerves része az Egyház életének. Szerves – és nem könnyű része, tegyük hozzá. Nem véletlen, hogy Jézus soha nem szűnt meg hangoztatni a fontosságát, olyannyira, hogy az Őhozzá tartozás egyik legnagyobb feltételéül szabja a rászorulók megsegítését. „Szegények mindig lesznek veletek…” – mondja (Mt 26,11; Mk 14,7; Jn 12,8); és figyelmeztet: csak az állhat az ő jobbján a mennyben, aki irgalommal és szeretettel fordul a felebarátja felé. És: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg” (Mt. 25,40).

Bővebben...
 
Isten éltesse Ft. Marton Zsolt atyát, egyházmegyénk új főpásztorát PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2019 július 12., péntek 11:50
2019. július 12-én Őszentsége Ferenc pápa Marton Zsoltot, a Központi Papnevelő Intézet rektorát váci megyéspüspökké nevezte ki.
Bővebben...
 
Képtár frissítés PDF Nyomtat Email
Írta: nemethla   
2019 június 12., szerda 09:30

Kedves látogatók, frissültek a képtárban a tavalyi évtől a megtekinthető képek.

Mostantól már hosszabb- rövuidebb videoanyagok, homíiliák is elérhetőek, a kiválasztott sorra kattintva (link)

 

 
Hirdetések 2019. 08. 11. PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
HIRDETÉS                                                   
2019. AUGUSZTUS 11.
Évközi XIX. vasárnap

• Augusztus 14.-én szerdán este Nagyboldogasszony vigíliája. 18 órakor vesperás, majd ünnepi szentmise. Augusztus 15-én Nagyboldogasszony ünnepe. PARANCSOLT ÜNNEP! Szentmisék lesznek 10.30 órakor és 18 órakor. 17.30 órától vesperás.

• A Bazilika főbúcsúja augusztus 17-18-án szombaton és vasárnap lesz. Szombaton 19 órakor szentmise és gyertyás körmenet, melynek főcelebránsa Balogh Piusz gödőllői premontrei apát lesz. Vasárnap 10 órakor Márfi Gyula emeritus veszprémi érsek Atya lesz az ünnepi szentmise szónoka. Szombaton reggel 9 órától lesz a park takarítása és a tér berendezése a szabadtéri szentmiséhez. Szeretettel várunk minden segítő kezet. A búcsúra virág adományokat szeretettel fogadunk augusztus 16. péntek délelőttig. Akik az Atyák vendéglátásához sütemény adománnyal tudnak hozzájárulni, azt nagy szeretettel megköszönjük. Érezzük a Kegyhely főbúcsúját a magunkénak, hiszen a közösség számára is nagy ünnep. Aki csak tud tevékenyen vegyen részt rajta.  

• Szeptemberben katekumen csoport indul a plébániánkon olyan felnőtteknek, ifjaknak és kevésbé ifjaknak, akik azon gondolkoznak, hogy felnőtt korban keresztelkednek meg vagy lesznek elsőáldozók, bérmálkozók. Elsősorban olyan nyitott szívű és nyitott szellemű, jóakaratú embereket várunk, akik Máriabesnyő vonzáskörzetében élnek, mert a felkészítés fontos része, hogy lehetőségük legyen bekapcsolódni a plébánia életébe is. Jelentkezni lehet a plébánián személyesen, telefonon, vagy e-mailen.

• A Szentháromság templom Szeretetláng imacsoportja zarándoklatot szervez augusztus 31-én a Máriaremetei Szeretetláng fesztiválra. A buszon még van hely. 1000.- Ft befizetésével jelentkezzen a sekrestyében akit érdekel. Program a hirdető táblán.

• Szeptember 1-jén vasárnap 9 órakor lesz a tanévnyitó Veni Sancte szentmise, tanszerek, iskolatáskák megáldása. Szeretettel várjuk a gyermekeket szüleikkel együtt.

Többen ismerték és szerették Varga Istvánt, a premontrei rend szakácsát, aki fiatalon elhunyt két héttel ezelőtt. Gyászmise lesz érte kedden 18 órakor a Fácán soron a Premontrei Plébániatemplomban.

• Zarándoklatot szervezünk Mariazellbe, Stájerország legszebb Mária kegyhelyére szeptember 11-13 között. A zarándoklat vezetője Dr. Sztankó Attila plébános atya lesz. Az utazást valószínűleg egyénileg oldjuk meg, de ez függ a jelentkezők számától. Aki szeretne jönni, kérem mielőbb, (de legkésőbb augusztus 25.-ig) iratkozzon fel a sekrestyében 20 Euro előleg befizetésével.
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1 / 2 oldal

A Máriabesnyői Kegytemplom bazilika rangot kapott

2008. szeptember 7-én, a kisboldogasszony búcsún S. E. R. Juliusz Janusz apostoli nuncius ünnepi szentmise keretében hirdette ki, hogy XVI. Benedek pápa az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció 2008. május 2-án kelt határozatával a máriabesnyői kegytemplomot basilica minor rangra emelte.