Lelki táplálék

 

Vonalban

Jelenleg 41 vendég olvas minket

Katolikus Rádió

Idézet

" Az imádság, mely közel hoz bennünket Istenhez nem sok szóból áll, hanem sok csendből, amellyel a kevés szót körülvesszük. "

Mariett Tarbues

BejelentkezésKépek a kegyhelyről

Főoldal

BOLDOGASSZONY ÉVE MÁRIABESNYŐN 2018-2019

   

Szentmisék rendje

  • Hétköznap: 18:00
  • Vasár- és ünnepnap: 09:00, 10:30
További információk...

Főbúcsúink

  • 2019. augusztus 15., 17-18: Nagyboldogasszony Főbúcsú
  • 2019. szeptember 7-8.: Kisboldogasszony Nagybúcsú 
Jótékonysági forraltbor-főzőverseny PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2019 november 11., hétfő 09:51

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advent IV. vasárnapjának előestéjén (2019. december 21.), a karácsonyi forgatag közepette, szeretettel várjuk minden versenyezni, illetve baráti és közösségi együttléten karácsony békéjét váró testvérünket. Egyre inkább szükségünk van arra, hogy kicsit megálljunk és vidáman - mézeskalács, forraltbor és zsíroskenyér kíséretében -, kántálva várni Urunk születésének ünnepét. A versenyre forraltborral iletve mézes süteménnyel lehet nevezni, mindkét kategóriában első, második és harmadik díjat osztunk ki. A megvásárolt forraltbor illetve mézes sütemény díját a Szent Félix Karitasz Csoport kiadásaira fordítjuk (élelmiszer csomagok készítése rászoruló családok számára a karácsonyi ünnepek kapcsán).

Verseny menete:

17.30: a forraltborhoz szánt bor és fűszerek megáldása, a főzés kezdete
18.00: gyertyagyújtás és szentmise
19.00: kóstolás eredményhirdetés, kántálás, amíg a bor és a jókedv el nem fogy (noha a jókedvünk soha nem fogyhat el) :-)

FONTOS TECHNIKAI INFORMÁCIÓK:
-a bort, fűszereket mindenki maga biztosítja (felajánlás a Karitasz csoport javára)
-az elkészítés helyszíne a szabadtéri oltár előtti tér
-minden eszközről a "versenyzőnek" kell biztosítani (lábas, indukciós főzőlap vagy gáz-zsámoly)

 

 
Búcsúengedélyek november 1 - 8 között PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2019 november 01., péntek 10:13
Csak a tisztítóhelyen szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki november 1-8 között áhítatos lélekkel temetőt látogat, s legalább lélekben imádkozik az elhunytakért; halottak napján, vagyis november 2-án templomot vagy kápolnát áhítattal meglátogat, s egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet elimádkozik. Feltétel: szentgyónás, szentáldozás, imádság – egy Miatyánk és Üdvöz légy, Mária – a Szentatya szándékára.
 
PLÉBÁNIAI KATEKÉZIS 2019/2020 PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2015 augusztus 07., péntek 10:34

Az a hitoktatás, amely heti 1 órában az iskolában zajlik, alkalmatlan arra, hogy a gyermekeket fölkészítse a szentségek vételére (gyónás, áldozás…), és bevezesse őket Krisztus Egyházába.
A személyes istenkapcsolat és vallási élet kialakítására, valamint az egyházi közösségbe való beépülésre csak a plébániai katekézis tud felkészíteni. 
Kérjük a szülőket, akik gyermekük vallásos nevelésére tettek ígéretet a gyermek megkeresztelésekor, gondoskodjanak arról, hogy a gyermekeik valóban megismerhessék hitüket és egyházukat. A plébániai katekézisben minden korosztály számára biztosítjuk a hitben való elmélyülést és a közösségépítést.

A Közösségi Házban a következő plébániai csoportok indulnak:

PLÉBÁNIAI HITTANÓRÁK
(SZEPTEMBER 20-TÓL) SZENT FERENC KÖZÖSSÉGI HÁZ

-15.30-16.15: 1.-2. OSZTÁLY

-16.15-17.00:ELSŐÁLDOZÁSRA KÉSZÜLŐK

-17.00-17.45: 4.-5.OSZTÁLY

-18.00-18.45: 5.-6.OSZTÁLY

-19.00-19.45: 7.-8.OSZTÁLY

ISKOLAI HITTANÓRÁK (Damjanich)

Órarend szerint minden hétfőn és csütörtökön.

Érdeklődni lehet: Nagyné Pádár Éva hitoktató +36/30-999-64-63
 
Isten éltesse Ft. Marton Zsolt atyát, egyházmegyénk új főpásztorát PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2019 július 12., péntek 11:50
2019. július 12-én Őszentsége Ferenc pápa Marton Zsoltot, a Központi Papnevelő Intézet rektorát váci megyéspüspökké nevezte ki.
Bővebben...
 
Hirdetések 2019. 11. 17. PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
HIRDETÉS                                                   
2019. November 17.
Évközi XXXIII. vasárnap

• A hét kiemelkedő szentjei: kedden Árpádházi szent Erzsébet, csütörtökön Szűz Mária bemutatása, pénteken Szent Cecília, az egyházzene védőszentjének ünnepe

• Hétfőn este 19 órától a dicsőítő csoport imaórája lesz a Bazilikában.

•November 23-án szombaton, Krisztus Király ünnepének előestéjén, 17 órától becsatlakozunk a világméretű Szentségimádásba készülve a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus kongresszusra, szeretettel várunk mindenkit!

•November 23-án este 18 órától bérmálkozásra készülők hittana lesz a közösségi házban.

• November 28-án csütörtökön, a szentmise utáni Szentségimádás a magzatokért lesz felajánlva.

• A nov. 30-án szombaton 16 órától adventi koszorúkészítés lesz a kolostor ebédlőjében. Akinek van koszorúalapja és gyertya, kérjük, hozzon magával. Zöldet és drótot biztosítunk. A koszorúkészítés után, a szentmise előtt ünnepi gyertyagyújtás lesz a Bazilikában és az elkészült adventi koszorúk megáldása.

• A hétfői egész napos Szentségimádás november 25-től március 25-ig szünetel. Szentségimádási alkalom itt a Bazilikában csütörtökön a szentmise után van 18.30-tól.

• December 1-jén Advent I. vasárnapja lesz. Az adventi időszakban hétfőtől péntekig rorate szentmise lesz reggel 6 órától itt a Bazilikában. A szentmise után szeretettel várunk mindenkit közös reggelire a kolostor ebédlőjébe. Esti szentmisék hétköznap nem lesznek.
 
Autóra gyűjt a Szent Félix Karitászcsoport PDF Nyomtat Email
Írta: Karitász   
2019 július 13., szombat 12:14
Kedves Testvérek!

 Karitászcsoportunk használt autóra gyűjt pénzt egy súlyos mozgássérült kismamának és a gyermekének, munkába- és bölcsődébe járáshoz.

Adományaitokat a Szent Félix Karitászcsoport 10700196-47329704-51200002 bankszámlaszámára utalhatjátok („Autó” közleménnyel), vagy személyesen adhatjátok át a szentmisék után, a sekrestyében.

Isten áldja meg a jó szándékot!

 
MEGALAKULT A SZENT FÉLIX KARITÁSZCSOPORT PDF Nyomtat Email
Írta: Berci   
2019 május 16., csütörtök 09:15
Megalakult a Váci Egyházmegyei Karitász máriabesnyői Szent Félix csoportja. Az alapító tagok névsora: Kolozsi Anita, Dr. Kovács László, Magyar Bertalan diakónus, Magyar Bertalanné, Six Edit, Wolsky Ádám. A csoport vezetésével Dr. Sztankó Attila plébános atya Magyar Bertalant bízta meg.

A karitász, az idők folyamán változó formában ugyan, de a mi Urunk földi működésének kezdetétől szerves része az Egyház életének. Szerves – és nem könnyű része, tegyük hozzá. Nem véletlen, hogy Jézus soha nem szűnt meg hangoztatni a fontosságát, olyannyira, hogy az Őhozzá tartozás egyik legnagyobb feltételéül szabja a rászorulók megsegítését. „Szegények mindig lesznek veletek…” – mondja (Mt 26,11; Mk 14,7; Jn 12,8); és figyelmeztet: csak az állhat az ő jobbján a mennyben, aki irgalommal és szeretettel fordul a felebarátja felé. És: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg” (Mt. 25,40).

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1 / 2 oldal

A Máriabesnyői Kegytemplom bazilika rangot kapott

2008. szeptember 7-én, a kisboldogasszony búcsún S. E. R. Juliusz Janusz apostoli nuncius ünnepi szentmise keretében hirdette ki, hogy XVI. Benedek pápa az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció 2008. május 2-án kelt határozatával a máriabesnyői kegytemplomot basilica minor rangra emelte.