Lelki táplálék

 

Vonalban

Jelenleg 4 vendég olvas minket

Katolikus Rádió

Idézet

" Ha a világban mindenki el is utasít, Jézus számára akkor is fontos vagy! "

Kemenes Gábor

BejelentkezésKépek a kegyhelyről

Főoldal

BOLDOGASSZONY ÉVE MÁRIABESNYŐN 2018-2019

   

Szentmisék rendje

  • Hétköznap: 18:00
  • Vasár- és ünnepnap: 09:00, 10:30
További információk...

Főbúcsúink

  • 2018. július 1. : Szent Péter és Pál Apostolok Ünnepe (Kárpát - medencei magyarság búcsúja)
  • 2018. augusztus 11-12.; 15. : Nagyboldogasszony Főbúcsú
  • 2018. szeptember 8-9: Kisboldogasszony Nagybúcsú

További információk...

DR. STELLA LEONTIN KANONOK, PLÉBÁNOS ATYA TEMETÉSÉVEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2019 február 16., szombat 19:24
Kanonok, plébános Atya elvesztése mindannyiunk számára fájdalmas, az Egyházközség elveszítette Vezetőjét, Pásztorát. Közösségünk gyászának kifejezése képpen idén a farsangi bál elmarad.

Leontin atya temetési szertartása -kérésének megfelelően- Vácott a Székesegyházban lesz február 26-án, kedden 11 órakor.
Valószínű, hogy a temetésen nagyon sok ember fog részt venni, a parkolás nagyon nehézkes lesz a Székesegyház környékén. Igény esetén 3 db autóbuszt tudunk biztosítani. Ez 150 embert jelent. Az autóbusz térítésmentesen áll rendelkezésre. Szeretettel kérjük, hogy aki szeretné igénybe venni az autóbuszt, a sekrestyében vagy az irodában iratkozzon fel ma illetve a jövő vasárnapi nagymiséig. Csak annak tudunk helyet biztosítani, aki feliratkozik. A busz reggel 9 órakor indul a Székelykaputól és megáll a tűzoltósággal szembeni buszmegállóban is! A feliratkozottak ott is felszállhatnak.

Az Egyházközség nevében csináltatunk egy nagy közös koszorút, mert a temetés helyszíne nem teszi lehetővé nagy mennyiségű koszorú és virág elhelyezését.

Szeretnénk, ha a közösségünk Leontin atyához méltó módon búcsúzna el Tőle. Február 26-án, kedden a temetés napján este 18 órakor itt a Bazilikában halotti vesperást éneklünk érette, majd Hammang János Úr világi elnökünk és Dr. Gémesi György polgármester Úr mondja el gondolatait, emlékezését Leontin atyáról. A beszédek után Németh László testvérünk által készített -egy kb. fél órás- filmet tekintünk meg. A képkockák megtekintése közben a Mária Rádióban készült interjút hallhatjuk Leontin atyával, mely a tavalyi évben készült. Ily módon emlékezhetünk Leontin atyára és hálát adhatunk érte a Teremtőnek.

Ez körülbelül egy 1 órás szertartás lesz, mely után mindannyian átmennénk a Szent Ferenc közösségi ház újonnan megáldott nagytermébe egy közös agapéra.
Szeretettel kérem, hogy az agapéhoz a családok 1-1 tálca süteménnyel vagy szendviccsel járuljanak hozzá.

Imádkozzunk Érette és kérjük mennyei közbenjárását Közösségünkért!

A Tanácsadó Testület tagjait szeretettel várjuk szerdán 19 órakor a közösségi házba!
 
Imádság Dr. Stella Leontin kanonok, plébános atyáért PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2019 február 16., szombat 17:07
Mennyei Atyánk, hallgasd meg kérésünket, amelyet szolgád Leontin áldozópap üdvösségéért eléd terjesztünk. Add, hogy szeretett Plébánosunk, aki földi életében hűségesen szolgálta szent nevedet, örökre örvendezzék a Besnyői Szűz Mária és az összes szentek társaságában. Krisztus a mi Urunk által, Amen!
 
Hirdetések 2019. 02. 17. PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
HIRDETÉS                                                   
2019. FEBRUÁR 17.

•Fájdalommal értesültünk róla, hogy szeretett Plébánosunk, Lelkiatyánk: Dr. Stella Leontin kanonok, címzetes prépost, érdemes főesperes, Bazilikánk plébánosa váratlan hirtelenséggel elhunyt. Temetése a Váci Székesegyházban lesz 2019. február 26-án kedden 11 órakor. A temetési szertartást Dr. Beer Miklós váci megyésfőpásztor fogja vezetni. A szertartás után a székesegyház kanonoki kriptájába helyezik örök nyugalomra.

•Leontin atya temetése napjáig minden szentmise előtt elimádkozunk legalább egy tized rózsafűzért, a szentmise végén pedig egy közös könyörgéssel fordulunk a Mennyei atyához szeretett Plébánosunk lelki üdvéért. A Besnyői Szűzanya vegye őt oltalmába!

Pénteken Szent Péter Apostol székfoglalása, szombaton Szent Polikárp püspök és vértanú ünnepe lesz.

•Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára.

•A héten még van lehetőség szentmise szándékok felajánlására.

 
Szent II. János Pál pápa ereklyét kapott Máriabesnyő PDF Nyomtat Email
Írta: nemethla   
2017 november 22., szerda 11:52

November 26-án Krisztus Király ünnepén  a 10.30 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében elhelyezésre került Bazilikánkban Szent II. János Pál pápa haj- ereklyéje, A szentmisét bemutatta dr. Stella Leontin kanonok-plébános atya. Az erekyét főtisztelendő Mieczysław Mokrzycki lembergi érsek Úr adományozta a Kegyhelyünknek. Ő volt Szent II. János Pál pápa másodtitkára. Az ereklyét az Érsek Úr nevében Rózsa László diakónus adta át. További képek a tárban és video a homiliáról, valamint az ereklye elhelyzéséről facebook oldalunkon!

 
GYÁSZJELENTÉS PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2019 február 15., péntek 12:06

Kedves Hívek, Kedves Testvérek!

Megrendült fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy

Dr. Stella Leontin kanonok, c. prépost, érd. főesperes a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika Plébánosa tragikus hirtelenséggel a Mennyei Atya házába költözött. Temetéséről később intézkedünk!

 

Halhatatlan lelkéért ma este 18 órakor szentmisét mutat be Nagy András apát, ny. plébános.

 

Máriabesnyői Római Katolikus Egyházközség

 
Grassalkovich Kripta megáldása PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2018 február 09., péntek 17:22

Február 25-én a 10.30 órai szentmisén hálát adunk a templomot alapító és építtető Grassalkovich Családért. A szentmise végén dr. Stella Leontin kanonok, plébános atya megáldja a felújított Grassalkovich kriptát. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit erre a nagy ünnepünkre.

 
Interjú dr. Stella Leontin kanonok, plébános atyával a Gödöllői Szolgálatban PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2017 november 10., péntek 16:11

Gödöllői Szolgálat 2017. november 07. 

Megkezdődtek a Boldogasszony év programjai

Szeretet és lelki megújulás

A Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika főbúcsúján hirdették meg a Boldogasszony évet,  dr. Stella Leontin  kanonok, címzetes prépost, a bazilika plébánosa kezdeményezésére.  A 2018. december 8-ig,  a Szeplőtelen Fogantatás ünnepéig tartó eseménysorozat számtalan egyházi programot foglal magába, amelyek az elmúlt hetekben már megkezdődtek.  Hogy mit takar a kezdeményezés, erről beszélgettünk dr. Stella Leontin kanonok, plébánossal.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1 / 2 oldal

A Máriabesnyői Kegytemplom bazilika rangot kapott

2008. szeptember 7-én, a kisboldogasszony búcsún S. E. R. Juliusz Janusz apostoli nuncius ünnepi szentmise keretében hirdette ki, hogy XVI. Benedek pápa az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció 2008. május 2-án kelt határozatával a máriabesnyői kegytemplomot basilica minor rangra emelte.