Lelki táplálék

 

Vonalban

Jelenleg 6 vendég olvas minket

Katolikus Rádió

Idézet

" Isten nem a hajszáért teremtette az időt, hanem hogy megtaláljuk Őt benne. "

Szent-Gály Kata

BejelentkezésKépek a kegyhelyről

Főoldal

BOLDOGASSZONY ÉVE MÁRIABESNYŐN 2018-2019

   

Szentmisék rendje

  • Hétköznap: 18:00
  • Vasár- és ünnepnap: 09:00, 10:30
További információk...

Főbúcsúink

  • 2018. július 1. : Szent Péter és Pál Apostolok Ünnepe (Kárpát - medencei magyarság búcsúja)
  • 2018. augusztus 11-12.; 15. : Nagyboldogasszony Főbúcsú
  • 2018. szeptember 8-9: Kisboldogasszony Nagybúcsú

További információk...

BASILICA MINOR 2008 - 2018 PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2018 április 21., szombat 15:39
2008. május 2-án kapta meg kegytemplomunk, Őszentsége XVI. Benedek pápától a Basilica Minor rangot. A bazilika rangra emelés 10. évfordulója alkalmából május 6-án vasárnap a 10.30 órakor ünnepélyes nagymisét tartunk. A szentmise keretében Dr. Stella Leontin kanonok, plébános atya megáldja az Olaszországból származó, kézzel faragott és festett keresztúti állomásokat ábrázoló domborműveket. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit erre a nagy jubileumi ünnepünkre. 
 
Hirdetések 2018. 04. 22. PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2016 szeptember 30., péntek 11:44
HIRDETÉS                                                   
2018. ÁPRILIS 22.
Húsvét IV. vasárnapja - Jó Pásztor vasárnap

• Szerdán, 25-e lévén engesztelő napot tartunk a szokott módon 15 órától.

• Jövő vasárnap a 10.30 órai nagymise keretében kerül sor a megújított, tanácsadó testület bemutatására és eskütételére.

• 2008. május 2-án kapta meg kegytemplomunk, Őszentsége XVI. Benedek pápától a Basilica Minor rangot. A bazilika rangra emelés 10. évfordulója alkalmából május 6-án vasárnap a 10.30 órakor ünnepélyes nagymisét tartunk. A szentmise keretében Dr. Stella Leontin kanonok, plébános atya megáldja az Olaszországból származó, kézzel faragott és festett keresztúti állomásokat ábrázoló domborműveket. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit erre a nagy jubileumi ünnepünkre. 

• Május a Szűzanya hónapja, a szentmisék előtt 17.45-től énekeljük a Loretói Litániát. Itt a Szűzanya ősi kegyhelyén, ahol a Loretoi Kegyszobor másolata is megtalálható, különösen fontos, hogy minél többen köszöntsük együtt a Boldogságos Szűz Máriát.

• A héten kedden Szent György vértanú, szerdán Szent Márk evangélista ünnepe lesz.

• A hétköznapi szentmiséken még van lehetőség miseszándék felajánlásra, éljünk az Anyaszentegyháztól kapott kegyelemmel.
 
Grassalkovich Kripta megáldása PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2018 február 09., péntek 17:22

Február 25-én a 10.30 órai szentmisén hálát adunk a templomot alapító és építtető Grassalkovich Családért. A szentmise végén dr. Stella Leontin kanonok, plébános atya megáldja a felújított Grassalkovich kriptát. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit erre a nagy ünnepünkre.

 
Interjú dr. Stella Leontin kanonok, plébános atyával a Gödöllői Szolgálatban PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2017 november 10., péntek 16:11

Gödöllői Szolgálat 2017. november 07. 

Megkezdődtek a Boldogasszony év programjai

Szeretet és lelki megújulás

A Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika főbúcsúján hirdették meg a Boldogasszony évet,  dr. Stella Leontin  kanonok, címzetes prépost, a bazilika plébánosa kezdeményezésére.  A 2018. december 8-ig,  a Szeplőtelen Fogantatás ünnepéig tartó eseménysorozat számtalan egyházi programot foglal magába, amelyek az elmúlt hetekben már megkezdődtek.  Hogy mit takar a kezdeményezés, erről beszélgettünk dr. Stella Leontin kanonok, plébánossal.

Bővebben...
 
Dr. Stella Lenotin kanonok plébános atya előadása PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2018 március 14., szerda 12:01

A Máriabesnyői Szent Ferenc Közössègi Házban, március 26-án Nagyhétfőn 19 órakor elöadást tart. 

PIETA - A SZENVEDÉS TITKA 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 
Szent II. János Pál pápa ereklyét kapott Máriabesnyő PDF Nyomtat Email
Írta: nemethla   
2017 november 22., szerda 11:52

November 26-án Krisztus Király ünnepén  a 10.30 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében elhelyezésre került Bazilikánkban Szent II. János Pál pápa haj- ereklyéje, A szentmisét bemutatta dr. Stella Leontin kanonok-plébános atya. Az erekyét főtisztelendő Mieczysław Mokrzycki lembergi érsek Úr adományozta a Kegyhelyünknek. Ő volt Szent II. János Pál pápa másodtitkára. Az ereklyét az Érsek Úr nevében Rózsa László diakónus adta át. További képek a tárban és video a homiliáról, valamint az ereklye elhelyzéséről facebook oldalunkon!

 
MAGASRANGÚ ÁLLAMI KITÜNTETÉST KAPOTT DR. STELLA LEONTIN KANONOK, PLÉBÁNOS ATYA PDF Nyomtat Email
Írta: Kája Sándor   
2017 augusztus 22., kedd 09:58


Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban 2017. augusztus 18-án.
Áder János, Magyarország Köztársasági Elnökének megbízásából, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, kimagasló szakmai munkája elismeréseként, közel 40 éves sokoldalú, közösséget építő, egyházat és magyarságot erősítő papi munkásságáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatának kitüntetését vehette át Dr. Stella Leontin kanonok, c. prépost, főesperes a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika Plébánosa és a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház igazgatója.
Ez a magasrangú állami kitüntetés nagy megtiszteltetés a Máriabesnyői Egyházközségnek is. Szeretettel gratulálunk Leontin atyának! Szűzanyánk bőséges kegyelme kísérje Kanonok Úr további életét és lelkipásztori szolgálatát!

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1 / 2 oldal

A Máriabesnyői Kegytemplom bazilika rangot kapott

2008. szeptember 7-én, a kisboldogasszony búcsún S. E. R. Juliusz Janusz apostoli nuncius ünnepi szentmise keretében hirdette ki, hogy XVI. Benedek pápa az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció 2008. május 2-án kelt határozatával a máriabesnyői kegytemplomot basilica minor rangra emelte.