Adományozóknak

Kedves Érdeklődő, kérlek válaszd ki, mely szervezet iránt érdeklődsz.

Máriabesnyői Római Katolikus Egyházközség

Kedves Testvérek!

Az egyházközség gazdasági tanácsa kérte, hogy hozzuk a közösség tudomására anyagi nehézségeinket. Az egyházközség az államtól közvetlenül semmiféle támogatást nem kap, (az szja. bevételeket nem az egyházközség kapja) – teljes egészében a hívők tartják fenn. Anyagi bázisunknak két összetevője van: az egyházfenntartási hozzájárulás (egyházadó) illetve a persely bevétel. 

Havonta 5000 Ft-ot kérnénk egyházi hozzájárulásként a családoktól (nyugdíjasok havi 3000 Ft-ot).

Köszönjük a testvérek jóindulatát és megértését!

Bankszámlaszámunk:
10700196-47329704-51100005
Máriabesnyői Római Katolikus Egyházközség

Katolikus Karitász

Karitasz alszámlaszám: 10700196-47329704-51200002 (Római Katolikus Egyházközség)

Grassalkovich Alapítvány

Szinte minden nap szembesülünk azzal, hogy sok embertársunk számára a „mindennapi kenyér” előteremtése is komoly feladatot jelent. Az emelkedő élelmiszer árak, a magas közüzemi díjak, albérleti kiadások és megnövekedett hiteltörlesztések mellett magas a munkanélküliség, nehéz munkát találni. Ezen körülmények nyomán sokak számára veszélybe került az egészség, az emberhez méltó élet.

Evangéliumi küldetésünk Krisztustól, hogy akár lemondással és önmegtagadással, de segítsünk embertársainkon, és ne mérlegeljünk, hogy ki került önhibájából és ki önhibáján kívül ebbe a helyzetbe!

Mérjünk bő erszénnyel, tegyük örömmel és tehetjük titokban, hogy ennek ajándékaival majd a mennyei hazában telhessünk be. Égi kincseinket pedig nem lophatja el a tolvaj, nem emészti rozsda és nem eszi meg a szú.

Egyházközségünk Grassalkovich Alapítványának segítségével kívánjuk megszólítani azokat, akik képesek és akarnak másoknak segíteni, de ezzel párhuzamosan fel kell kutatnunk közösségünk azon családjait is, akik rászorulnak a segítségre. Alapítványunk vállalja az adományok összegyűjtését és szétosztását.

A felajánlásokat – amelyek akár havi rendszerességű kis összegű adományok is lehetnek – az alapítvány számlaszámára várjuk.

UniCredit Bank: 10918001-00000108-08550009

A alapítvány adószáma 1%-os felajánláshoz: 18714052113 

Kérjük, hogy elérhetőségeink egyikén jelezze felénk, ha van lehetősége segítségnyújtásra vagy éppen segítségre szorul, netán nélkülöző családra hívja fel figyelmünket.